De Boekenkelder in het nieuws

Naar aanleiding van onze recente vondst in de Boekenkelder van een boek uiy 1937 met bijzondere “provenance”, met de handtekening van de 16-jarige Willem Frederik Hermans (lees er hier meer over) werden voorzitter Ton Willems en ontdekker Danny Habets geïnterviewd voor de VIA-bijlage van De Limburger. Klik op de foto om het artikel digitaal te lezen.

De titel van het artikel zet de lezer overigens een beetje op het verkeerde been.

Wat niet uitzonderlijk is: een boek met een handtekening van een schrijver erin, zeker sinds het sinds de jaren ’80 gebruikelijk is dat schrijvers in bibliotheken en boekhandels uitgebreide signeersessies houden.

Wat wél bijzonder en uitzonderlijk is: een handtekening van vóór de Tweede Wereldoorlog en van een schrijver die toen nog totaal onbekend was, een jeugdhandtekening van een van onze grootste schrijvers uit de 20e eeuw. Maar op de vraag of dat in geld uitgedrukt veel waard is: nee, dat niet.