Vroege handtekening van W.F. Hermans ontdekt

Af en toe duiken er ook pareltjes op in de boekenkelder. Soms is dat een speciaal boek of plaatwerk (zoals we onlangs via de MABP hebben kunnen verkopen). Soms is dat een boek waar iets speciaals mee is. Zo trof een van onze vrijwilligers, Danny Habets, in een bundel met werken van Vondel, uitgegeven in 1937 ter gelegenheid van zijn 350-ste geboortedag, een dankwoord aan van een groep leerlingen opgedragen aan hun docent.

Het dankwoord gaat over het repeteren en opvoeren van Lucifer, een van Vondels bekendste toneelstukken, en is ondertekend door alle cursisten, waaronder (de later heel bekende schrijver) Willem Frederik Hermans, toen een 16-jarige leerling aan het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam. Daarmee is dit de oudst (bekende) handtekening van Hermans. Lees het volledige verhaal op de blogsite van Danny Habets.