Boekenbeurs 2022 een groot succes!

Van 15 tot en met 17 juli was er eindelijk weer een boekenbeurs vanuit Stichting Boeken voor Mensen en Rotary Maastricht-Oost. De opkomst was behoorlijk (1250 bezoekers) en er werden heel wat boeken verkocht tegen kleine prijsjes, samen goed voor een behoorlijke omzet (€ 14.000), die geheel ten goede komt van Zuid-Limburgse goede doelen.

Door corona en de daarbij vereiste maatregelen kon in 2020 en in 2021 geen beurs worden gehouden. Gezien de ontwikkelingen rondom de pandemie was de mogelijkheid om aanstaande november een beurs te houden ook nog erg onzeker. Daarom besloot Boeken voor Mensen het over een andere boeg te gooien en de beurs te organiseren:

  • in de zomer;
  • voor een groot deel in de open lucht; én
  • dichtbij huis.

Dat laatste geeft de stichting ook de gelegenheid mensen te introduceren tot het grootste ondergrondse geheim van Zuid-Nederland: de boekenkelder! Tijdens de corona periode mochten wij mondjesmaat mensen toelaten, maar inmiddels bezoeken dagelijks tientallen mensen de boekenkelder.

Wat een goed idee bleek, is dat de beurs vrijdagmiddag al geopend was. Vanuit de ingang stroomden mensen binnen, verspreiden zich vervolgens over de kramen buiten, binnen in de ruimtes van Qeske en vervolgens ook in de boekenkelder zelf. Vele bezoekers liepen weer met stapels boeken naar buiten.

Met plezier en voldaanheid kijken wij terug op een succesvolle beurs. Nu volgt nog een periode van opruimen en opnieuw inrichten van de boekenkelder.

Vanaf 25 juli gaat deze weer open voor publiek en kunt u elke werkdag van 10-14 uur tussen de boeken, platen, cd’s en dvd’s neuzen.