“Bij binnenkomst duizelde het me wel even”

In verband met de voorbereiding van de grote boekenbeurs op 15, 16 en 17 juli is de boekenkelder tijdelijk gesloten voor publiek (tot 24 juli). Eind juni was Erwin uit Budel nog in de gelegenheid om de boekenkelder te bezoeken en hij bleek aangenaam verrast:

“Als je voor je verzameling al jaren op zoek bent naar mooie tweedehands boeken en het hele land daarbij hebt doorkruist denk je alles wel gezien te hebben. En dan sta je ineens in de enorme boekenkelder in Maastricht. Bij binnenkomst duizelde het me wel even en ik dacht te zullen verdwalen in het aanbod, maar een medewerker ontving mij met Limburgse hartelijkheid en gaf meteen een vlotte rondleiding.

Overzichtelijk staat alles gerangschikt in categorie├źn en op alfabet, wat het zoeken heel eenvoudig maakt. En door het grote aanbod lukte het mij ook zo’n 20 titels te vinden die ik kortere tot al lange tijd zocht. Wat me verder opviel was de kwaliteit van de boeken: alle exemplaren waren zo goed als nieuw, dus blijkbaar wordt er streng geselecteerd wat wel en niet op de planken ter verkoop mag komen te staan.

Het dagelijks beleid is daarnaast dat er echte bodemprijzen gevraagd worden voor alle boeken. Daarmee was ik wel helemaal verkocht en kan volmondig zeggen dat De Boekenkelder in Maastricht in mijn ogen de beste verzameling van tweedehands boeken van Nederland heeft en een echte aanrader is voor alle boekenliefhebbers, die ik zeker nog vele malen zal bezoeken.”