Boeken voor Mensen in het nieuws

Vandaag pakte dagblad De Limburger uit met een uitbreid artikel over de Boekenkelder, waar wij als vrijwilligers van de stichting Boeken voor Mensen zo trots op zijn. Zoals De Limburger schrijft, is de “eerste blik [op de enorme hoeveelheid boeken in de boekenkelder] best een overweldigende ervaring” (cursivering DH).

Begonnen als een initiatief van de Rotary Maastricht-Oost, uitgegroeid tot een enorme jaarlijkse boekenbeurs in het eerste weekend van november, werd Boeken voor Mensen een aparte stichting. De opbrengsten gaan nog steeds naar goede doelen, specifiek projecten in de regio.

De COVID-pandemie heeft gezorgd voor een forse verandering van het “bedrijfsmodel”: van een boekenbeurs eenmaal per jaar in een Maastrichtse school naar een continue verkoop vanuit wat kortweg “De Boekenkelder” is gaan heten. Deze kelder transformeerde van een selectie- en sorteercentrum voor de beurs tot een grote ondergrondse boekwinkel: een waar walhalla voor de boekenliefhebber, waar je voor €1 tot €3 per stuk boeken, platen, cd’s en dvd’s kunt kopen. Voor de prijs van één nieuw boek kun je bij de Boekenkelder met een hele stapel naar huis.

Stichting Boeken voor Mensen is erg ingenomen met het artikel in De Limburger en hoopt dat niet alleen nog meer mensen de weg naar de Boekenkelder weten te vinden, maar ook dat de gemeente Maastricht zich gaat realiseren wat voor half verborgen schat hier ligt, wat het sociale, culturele en duurzaamheidsbelang van Boeken voor Mensen is voor stad en regio, en wat de gemeente zelf kan bijdragen aan de continuïteit van deze bijzondere “broedplaats” van boeken.

Het volledige artikel uit De Limburger van 9 november 2023 is hieronder met toestemming van de auteur overgenomen. Op de foto: de voorzitter van stichting Boeken voor Mensen en twee vrijwilligers met een behoorlijke staat van dienst.
Let op: het auteursrecht ligt en blijft bij Joos Philippens, je mag dus geen kopieën van het artikel downloaden of verspreiden.