Boekendonatie aan Bernard Lievegoed College

Leesbevordering is een kreet die veel overheidsinstanties, waaronder ook gemeentes, in de mond nemen, maar helaas moeten we constateren dat dit vaak een kwestie is van “met de mond belijden”. Boeken voor Mensen spant zich hier structureel voor in door boeken tegen heel lage, toegankelijke prijzen aan te bieden in de inmiddels vermaarde boekenkelder.

Regelmatig benaderen wij ook scholen om boeken, bijvoorbeeld voor de leeslijst Nederlands, in natura te schenken. Zo doneerden wij onlangs drie volle dozen met boeken aan het Bernard Lievegoed College te Maastricht.

Twee van de docenten aan die school pakten de boeken mooi in, met een gedichtje erop. De boeken werden, bij wijze van een vervroegd Sinterklaascadeautje, verstopt in school zodat de leerlingen ze konden vinden middels een spannende zoektocht, waarna ze direct aan het leesavontuur konden beginnen.

De komende periode zullen er meer (boekenverstop)acties volgen, mogelijk ook met boeken in het Engels, Duits en Frans. Doel van deze acties: zorgen voor reuring middels een tsunami aan boeken.

Oproep aan docenten: wilt u een keer met uw klas een bezoek brengen aan onze overweldigende boekenkelder of ook meedoen aan “Boeken voor Scholen”, dan maak een afspraak met een van onze vrijwilligers (zie contactgegevens op deze website). Onze boeken zijn weliswaar tweedehands maar allemaal nog heel netjes en schoon, dus kom maar op met die boekenlijst!