Onze goede doelen in 2015

De in november 2014 gehouden jaarlijkse Boekenbeurs in het ROC Leeuwenborgh heeft een verheugend resultaat gehad: niet minder dan € 8.000 kon worden bestemd om goede doelen te steunen. Zonder de grote fysieke steun van leden van de Rotary Maastricht Oost bij het opbouwen en weer afbouwen van de beurs en het transport van meer dan 20.000 boeken van de kelder aan de Francois de Veijestraat in Maastricht naar de beurs en – uiteraard aanzienlijk minder – weer terug had dit mooie resultaat nooit worden bereikt.

Door zowel de Rotary als de Stichting zijn goede doelen bepaald die dit jaar voor een donatie in aanmerking konden komen. Zodoende werd op vrijdag 30 januari 2015 om 18:00 uur in de Groote Sociëteit op het Vrijthof te Maastricht aan de volgende organisaties een donatie uitgereikt:

Stichting The Masters is een particulier initiatief opgezet in Maastricht (Wyck) voor ‘anders’ ontwikkelde jongeren die, tijdens en na het speciaal onderwijs,  er voor kunnen kiezen om ervaring  op te doen in ‘onze’ wereld

Speelgoedbank De Hoelahoep opgezet door Trajekt om tweedehands speelgoed ter beschikking te stellen aan armlastige gezinnen op of onder bijstandsniveau en voor kinderen van Syrische vluchtelingen die nu in een asylzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Maastricht verblijven.

Stichting Muziek Jong voor Oud ondersteunt uitvoeringen van jeugdorkesten in verzorgingshuizen e.d.

Stichting Het Brede Spoor ondersteunt de muzikale opleiding van heel jonge kinderen veelal uit armlastige gezinnen

Bert Buis Kindertv maakt elke week in het   ziekenhuis in Maastricht UMC+,  een televisieprogramma speciaal voor en door kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

Yellow Kids Club, Toon Hermans Huis Bijdrage voor bekostigen van het kinderkamp of het bekostigen van het kinderkerstdiner met activiteit.

Kinderonderzoeksfond Limburg steunt wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde binnen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) naar nieuwe behandelingen, betere diagnostiek én naar betere zorg.

Jeugdsportfonds Limburg tbv Maastricht specifiek steunt mogelijkheden voor kinderen van financieel niet-draagkrachtige ouders om deel te nemen aan sportactiviteiten.

Stichting Mariama Maastricht geeft hulp aan weeskinderen in India

Stichting Homeless Child ondersteunt onder meer een kinderhuis voor weesmeisjes in Honduras

Stichting Stille Armen te Maastricht brengt (anoniem) ruim gevulde Kerstpaketten rond bij armlastige gezinnen in Maastricht

Stichting Groote Sociëteit Jeugd en Cultuur te Maastricht faciliteert muziekonderwijs aan kinderen

Stichting Task Force QRS verzorgt opleiding van middelbare scholieren zodat zij in staat zijn reanimatie toe te passen bij plotseling hartfalen van mensen op straat

Stichting IHAV: een bijdrage tot de bouw van de keuken en eetzaal voor een school in Karkala in India. De school maakt deel uit van het scholen-programma Euro-a-Day, dat hoogwaardig onderwijs biedt aan kinderen in sloppenwijken en op het platteland van India.

 Stichting de Knoevel Nederland en Stichting Bibi en Bibihuis: ondersteuning van kinderen die ofwel door echtscheidingsproblemen van hun ouders ofwel om andere redenen uit huis moeten worden geplaatst.

 Rolstoeldansgroep de Limbo Wheelers verzorgen danslessen aan invalide mensen die zijn aangewezen op het gebruik van rolstoelen.

 

Jaarlijkse Boekenbeurs in november